Tudtad, hogy a fodros kel több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és több kalciumot, mint egy pohár tej? Hogy az áfonya gazdagabb antioxidánsban, mint bármely más gyümölcs? És hogy a quinoa nem gabonaféle, hanem mag, ezért teljes mértékben gluténmentes, ugyanakkor a magas vas-, mangán-, lizin- és riboflavin-tartalma révén stabilizálja a vércukorszintet, hozzájárul optimális testsúlyunk megőrzéséhez és serkenti az agyműködést?
A könyvben található közel száz recept megmutatja, hogyan tehetjük ezeket a szuperételeket könnyen elkészíthető, változatos formában mindennapi étkezéseink részévé. Az itt ajánlott levesek, saláták, szendvicsek, könnyű fogások, főételek és desszertek ugyanis legalább kettőt (de nemritkán négyet vagy ötöt is) tartalmaznak ezekből a közismert szuperételekből.
A szerző tanácsait megfogadva biztosak lehetünk benne, hogy minden nap finom és tápláló fogásokat tehetünk magunk és szeretteink tányérjára. Dobjunk egy maréknyi áfonyát a reggeli turmixba, csempésszünk egy kevés csicseriborsót a csokis kekszbe, vagy öntsünk néhány kanál görög joghurtot a mexikói tacóra. A variációk száma végtelen, csak a fantáziánkon múlik!
Élete első harminc évében Kelly Pfeiffer nem szeretett… egészen pontosan utált főzni. Gyakran főzés közben jutott eszébe a konyha kellős közepén, hogy valami fontos hozzávalóból nincs is otthon…
A dolgok akkor változtak meg, amikor Kelly rájött, hogy sokkal jobban szeret úgy főzni, hogy körülnéz a kamrában, és abból kreál valamit, ami épp van, mint úgy, hogy valakinek a receptjét követi. És felfedezte, hogy tehetsége van új, ínycsiklandozó fogások elkészítéséhez. Élvezettel főzött különleges, egészséges és tápláló ételeket.
2012 márciusban Kelly elkezdte a Nosh and Nourish blogot, ahol bemutatta receptjeit és csodás ételfotóit, hogy másokat is boldog, egészséges életre inspiráljon. Célja, hogy az egészséges étkezést kivitelezhetővé tegye a nyüzsgő mindennapok során.