Évezredek óta a méhek csodálatos ajándéka a méz.
Sokan önmagában vagy teát ízesítve fogyasztják, ám csak kevesen tudják, hogy a folyékony arany főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek is, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Összetett ízvilága miatt a salátáknak, előételeknek alappillére, de még nagyon sok ételnek ad egyedi, sajátos karaktert, textúrát.
Boros-mézes sütőtökkrémleves; Káposztasalátával kínált és roppanós bundában sült mézes-ragacsos csirkefalatok; Cappuccinohabbal tálalt diós-mézes rétestorta – ízelítőül néhány, a könyvben szereplő 49 recept közül, amellyel a mézért és a konyhaművészetért egyaránt rajongó Rúzsa Magdi énekesnő, valamint Vida József bankár bebizonyítja, hogy izgalmas mézes menüsor állítható össze rövid idő alatt.
Ez a könyv azonban nem csak a konyhaművészetre koncentrál. Bemutatja azt is, milyen út vezet a virágszirmokon gyűjtögető méhtől a folyékony arany elkészültéig, és megtudhatjuk belőle, mit is jelent az, amikor egy méhész azt mondja: elkezdeni lehet, de abbahagyni nem.
Édesítse meg Ön is a mindennapjait, és ne csak a teáját ízesítse mézzel, hanem az ételeit is!
Négyesfogathajtó, szakács, méhész, bankár, közgazdász, producer. Fontosnak tartja megőrizni és népszerűsíteni Magyarország óriási szellemi-kulturális hagyatékát. Tudását és tapasztalatait másokkal is megosztja, ezért több film és könyv készítésében is szerepet vállalt. Szívügye a beporzók védelme és az egyik legsikeresebb magyar sportág, a négyesfogathajtás történelme. Mindenből a maximumot szereti kihozni. Szívesen próbál ki új dolgokat, rögtönző típus, célja, hogy könyveivel alapos tudást és önbizalmat adjon az olvasóknak.
Eddig megjelent könyvei: