Miért javítja a hosszú élet esélyeit a vörös hús és a csokoládé? Milyen titkokat rejtenek a gombák? Miért együnk hetente halat és tenger gyümölcseit? És hogyan helyettesíthetjük az üres kalóriákat természetes, tápanyagban gazdag élelmiszerekkel úgy, hogy közben a finom ételekről sem kell lemondanunk?
Dr. Loren Cordain legújabb könyvét olvasva nemcsak válaszokat kapunk ezekre a kérdésekre, de megtudhatjuk azt is, miért a paleo étrend az emberi táplálkozás fundamentuma, és hogyan segíthetjük az ételek tudatos kiválasztásával a szellemi és testi egészség megőrzését egy életen át. A Paleo étrend című világsiker szerzője a téma elismert kutatóival összefogva mutatja be, hogyan képeznek hidat a paleo ételek a jó egészség, az alacsonyabb vérnyomás, a jobb koleszterinszint-eredmények, a nyugodtabb alvás, valamint az egész napos energia és az optimális testsúly között.
A könyv egyszerű, gyakorlati stratégiákat nyújt a szellemi frissesség megőrzéséhez, a gyulladás csökkentéséhez és az időskori betegségek megelőzéséhez. A mellékelt kéthetes étkezési mintaterv és több mint 50 recept segítségével pedig a mindennapi bevásárlólistát is az egészséges hosszú életet szem előtt tartva állíthatjuk össze.
Dr. Loren Cordain a The Paleo Diet alapítója, a New York Times bestseller szerző, és a Coloradói Egyetem Egészségügyi és Testmozgástudományi Tanszékének professor emeritusa. Szerzője vagy társszerzője hét könyvnek, közülük magyarul a Paleolit étrend és a Paleolit válasz jelent meg.
Trevor Connor, a The Paleo Diet, LLC vezérigazgatója, amely tulajdonosa és működtetője a The Paleo Diet® programnak és a The Paleo Diet weboldalának.
Dr. Mark J. Smith testmozgás- és sporttudományból szerzett mesterdiplomát, és fiziológiából doktorált a Colorado Állami Egyetemen. Több mint 30 éve segít az embereknek a paleolit étrend segítségével.