Franciás könnyedség, elegancia és stílus
Náray Tamás, aki a divatszalonokban és a konyhában egyaránt otthonosan mozog, első szakácskönyvében megmutatja milyenek a hamisítatlan francia sütemények. De hogyan lehet az haute cuisine-t és az haute couture-t egy könyvben említeni? Franciás könnyedséggel. Míg a sikkes nyári almás pite, az elegáns csokoládékrémes királyi Charlotte vagy a stílusos gesztenye- és vaníliakrémes Bourbontorta receptjét olvasgatjuk, és az ínycsiklandó fotókban gyönyörködünk, a szerző, Az utolsó reggel Párizsban című kötetének részleteiből izgalmas ízelítőt kapunk abból is, milyen a világhírű francia divat világa. A közel 50 francia édességhez bónuszként jár három recept Náray Tamás magyar kedvencei közül is. Vigyázat: az édesség és az olvasás függőséget okoz!
“…amikor valamilyen, néhány mondatos bemutatkozást kérnek tőlem, mindig zavarban vagyok. Nem azért, mert úgy vélem, engem ismerni kellene, hanem azért, mert fogalmam sincs mit mondjak. Mi a foglalkozásom? Ó, rengeteg minden. Mit csináltam eddig? Nem is emlékszem mindenre. A legközelebb akkor járok önmagamhoz, ha azt mondom: alkotó ember vagyok. Aki számára a kreativitás és a folyamat a legfontosabb. A cukrászkodás és a sütemények elkészítése ezek mentén tökéletesen kitölti azokat az időket, amikor nem állok a vászon előtt, és nem fűzöm a regényeim szálait. Mert mindemellett a divatra már időm sem maradna…”
Eddig megjelent könyvei: