• Könyvek
  • Akciók
  • Könyvimádók magazinja
Kecske ételek - Megőrzött ízek vi.
ISBN: 9789639614024
Kiadó: Timp Kiadó
Megjelenés: 2018-04-24
Oldalszám: 88
Kategória

Kecske ételek - Megőrzött ízek vi.

0 (0)
A kecske húsa kiváló minőségű, magas fehérje és alacsony zsírtartalom jellemzi.  A sok gyógynövényt lelegelő állatok húsa sajátosan ízletes, ezért erőteljes és pikáns fűszerezést is igényel. Apafi Mihály erdélyi fejedelem felesége, Bornemissza Anna 1680 körül készült szakácskönyve már több mint harminc étekcsemegét ír le, amiket kecskefiúból (a kecskegida elnevezése a régi erdélyi nyelvben) készítettek a fejedelmi udvarban. Az igazi csemege e mellett még a kecsketej és a belőle változatos módon készült sajtok. Könyvünkben az étekfőzők visszanyúlnak a régmúlt hagyományaihoz, de bepillantást nyerhetünk az újfajta főzési technikákba is. Őseink általában a tejéért tartották a kecskét, ami persze nem jelentette, hogy az utóbbi századokban ne lett volna fontos a csemegének számító kecskehús. Az elmúlt másfél évtizedben a kecsketartás reneszánsza figyelhető meg. Számos kecskefarm létesült, s elsősorban a kecskesajt iránt mutatkozik jelentős érdeklődés. Könyvünkben nemcsak az eredeti – saját gyűjtésű – ételkészítési módokat, hanem a kecske tartásához tartozó népszokásokat és tárgyakat is igyekszünk bemutatni.
Több mutatása
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Kívánságlistára
Kedvezményes
szállítás 11 000 Ft-tól
Több ezer
átvevőpont
Naponta
bővülő kínálat
10% kedvezmény az
előjegyezhető könyvekre
A szerzőről
Feliratkozom a szerzőre
Több mutatása
A szerző további művei
Teljes lista
Hasonló könyvek
Kapcsolat
+36-1-770-8702
(munkanapokon
10:00 és 16:00 között)
Vásárlás
2021 www.olcsokonyvek.hu © Minden jog fenntartva Publish and More Kft.
VisaMastercard