A csokoládé szó szerint boldoggá tesz, hiszen megindítja az endorfin,  azaz a „boldogsághormon' termelődését. Millió tonnányi fogy évente világszerte a csokoládéból. A  csokoládé számtalan változata önmagában is fogyasztható, de lehet  egymással keverni, megolvasztani, tésztába vagy krémbe keverni, sütni, fagyasztani, minden formában tökéletes. Ez a  szakácskönyv több mint 200 csábító receptet tartalmaz az istenek eledeléből - ahogyan az  aztékok nevezték a csokoládét. Akarmilyen süteményt is szeretne sütni: aprósütemény, tortát,  dísztortát, brownie-t vagy pudingot, a könyv minden oldalán csokoládéval  készült finomságokat talál. A receptek leírása könnyen, lépésről  lépésre követhető, tartalmazza az elkészítéshez és a sütéshez szükséges  időt is. Minden receptet fényképpel illusztrál. Magáról a csokoládéról  is sokat megtudhat, aki elolvassa a bevezetőt: hogyan fedezték fel,  milyen fajtát vásároljunk, hogyan kell tárolni, reszelni, megolvasztani,  forgácsot készíteni belőle. Több recepthez ötletet is ad a cukrász a  háziaszszonyoknak. A recepteket úgy gyűjtöttük össze, hogy a világ  összes híres süteménye szerepeljen benne a Sacher tortától a Feketeerdei  meggytortán át a Pavlova tortáig. A klasszikus recepteken kívül  szokatlan érdekességeket is találhat, mint például a mogyoróvajból  készült édes pizzát. Akár valami gyors édességet szeretne készíteni,  akár egy ünnepi tortát, itt biztosan rátalál a receptjére.