• Könyvek
  • Akciók
  • Könyvimádók magazinja
Az elég jó konyha - Utak és receptek a fenntartható gasztronómiához
ISBN: 9789635721269
Kiadó: Open Books
Megjelenés: 2022-02-28
Oldalszám: 303
Kategória

Az elég jó konyha - Utak és receptek a fenntartható gasztronómiához

0 (0)
Amit eszel, az leszel. De tudjuk-e vajon, hogy mit eszünk? Tudjuk-e, hogy étkezéseink milyen hatással vannak más élőlényekre a testünkön belül és azon kívül? Hogyan ismerhetjük fel saját szervezetünk valódi igényeit és hozhatjuk azokat szinkronba a bioszféra eltartóképességével? Könyvünk ezeket a megkerülhetetlen kérdéseket járja körül.Az elég jó konyha nem világmegváltás, nem önsanyargatás, hanem kíváncsiság, rugalmasság és leleményesség: alapvető készségek egy zökkenőkkel teli utazáshoz egy változó világban. Ehhez az utazáshoz kínálunk útjelzőket és könnyen megvalósítható ötleteket: állat-, növény- és emberbarát recepteket és tanulságos történeteket. Ezeken keresztül pedig szorongásmentes, könnyed, de hatékony átmenetet a fenntartható konyha irányába.Szeretettel ajánljuk kezdő és haladó zöldülőknek! Bertényi Gábor az Agri Kulti Kutatóműhely alapítója és vezetője, tizenegy éve foglalkozik fenntartható élelmiszerrendszerek modellezésével és létrehozásával. Nevéhez fűződik a Nagymarosi Piac, a Szimpla Piac, a Házikó Catering és a Funky Forest brand, valamint számos hazai és európai kutatás-fejlesztési projekt, melyek egytől egyig a fenntartható mezőgazdasághoz és a gasztronómiához kapcsolódnak. Nemes Nóra a Pécsi Tudományegyetemen végzett magyar-néprajz-kulturális antropológia szakon. Gasztronómiával az egyetem után kezdett foglalkozni, a Nosalty online gasztromagazinnak dolgozott újságíróként, 2019-től pedig a We love Budapestnél kutatta fel az újonnan nyíló gasztronómiai egységeket. Első szakácskönyve 2016-ban jelent meg 307 Frederick street, az én amerikai konyhám címen.
Több mutatása
Várható szállítás: 2-5 munkanap
Kívánságlistára
Kedvezményes
szállítás 11 000 Ft-tól
Több ezer
átvevőpont
Naponta
bővülő kínálat
10% kedvezmény az
előjegyezhető könyvekre
A szerzőről
Bertényi Gábor
Feliratkozom a szerzőre

Bertényi Gábor pszichológus, környezetgazdász. Az Agri Kulti alapítója. A helyi forrás alapú gazdaságfejlesztés, a rövid ellátási láncok, a bioregionalitás és a fenntartható élelmiszer-rendszerek területein tevékenykedik – Város és Vidék kapcsolatának újraértelmezésén dolgozva 2010 óta. A kutatás és modell-alkotás nyomán működő vállalkozásokat is létrehoz: társtulajdonosa a Házikó Farm cégcsoportnak, amely az üzleti alapú fenntarthatóság és a közösségi agrár-innováció élő laboratóriuma 2014 óta.


Több mutatása
Hasonló könyvek
Kapcsolat
+36-1-770-8702
(munkanapokon
10:00 és 16:00 között)
Vásárlás
2021 www.olcsokonyvek.hu © Minden jog fenntartva Publish and More Kft.
VisaMastercard