Tudta, hogy a chiamagot nemcsak tojáshelyettesítőként és zselésítőként, hanem jégkrémek, péksütemények, lekvárok, sőt akár sajtok elkészítéséhez is felhasználhatjuk? Hogy tofuból házilag is készíthetünk majonézt, a vaj pedig könnyen helyettesíthető kókuszolajjal? És mit szólna egy kis kókuszkrémből készített tejszínhabhoz?
Ez az egyedülálló könyv nem csak az újdonsült, de a veterán vegánok életét is megkönnyíti, hiszen bemutatja mindazokat a növényi eredetű összetevőket, amelyek segítségével otthon is könnyedén vegánná varázsolhatjuk kedvenc ételeinket. Útmutatást kapunk arra vonatkozóan, miként válthatjuk ki a hozzávalók között szereplő tejet, sajtot, tojást (legyen szó akár sós ételről, akár édességről), húst és más állati eredetű összetevőket (vegán bacont valaki?). A szerzők ezen kívül minden receptnél külön megjelölik, ha az adott fogás glutén-, szója-, olaj- vagy cukormentes, ezzel is megkönnyítve a választást azok számára, akik speciális étrendet követnek. A könyv célja, hogy megismertessen azokkal az eszközökkel és technikákkal, amelyek az állati eredetű élelmiszerek helyettesítéséhez szükségesek, hogy teljes értékűen kiválthassuk azokat természetes, növényi eredetű hozzávalókkal, akár házi készítésűekkel is.
Celine Steen a 500 Vegan Recipes (500 vegán recept), a The Complete Guide to Vegan Food Substitutions (Vegán élelmiszerhelyettesítők teljes körű útmutatója), a Hearty Vegan Meals for Monster Appetites (Kiadós vegán fogások farkasétvágyúaknak), a Vegan Sandwiches Save the Day! (A vegán szendvicsek megmentik a napot!), a Whole Grain Vegan Baking (Vegán sütés teljes kiőrlésű gabonákkal), a Vegan Finger Foods (Vegán falatkák) és a The Great Vegan Protein Book (Nagy vegán fehérjekönyv) társszerzője. Ha egy kis plusz segítségre van szüksége egy recept vegánná alakításához vagy úgy általában bármilyen kérdése van, a celine@havecakewilltravel.com e-mail címen felveheti vele a kapcsolatot.